maanantai 9. marraskuuta 2015

Oman tallin rakentaminen III

29.09.2015

Tallin rakennus etenee "hiljaa hyvä tulee"- periaatteella. Kevään ja kesän mittaan on saatu kattotuolit, aluskate ja peltikatto paikoilleen. Tuulensuojalevyt on lähes kauttaaltaan seinissä, ikkunat siellä missä pitääkin. Sisähommiakin on päästy tekemään. Pihaton puoli olisi tarkoitus saada käyttökuntoon mahdollisimman pian, talliosaa voidaan tehdä talvellakin. Myös tarha-alueet on syytä tehdä valmiiksi ennen talven tuloa. Pihatosta uupuu sisäkatto, sekä seinäpintamateriaali ja sähköt.

28.04.2015

Näkymä ulko-ovelta talliin. Suoraan edessä kaksi 9m2 karsinaa, oikealla takakulmassa varustehuone, heti ulko-ovesta oikealla isompi 14,5m2 karsina omalla uloskäynnillä, omaan tarhaan. Vasemmalla edessä pesupaikka, jonka viereen keskelle vasemmalle tulee tuplaovet pihattoon.


28.04.2015



30.10.2015

Kura, jota Suomessa tuntuu nykyään riittävän ympärivuotisesti, on minulle hevosten kanssa kirosana. Niinpä panostimme erityisesti piha-alueiden salaojitukseen, savimaalla kun ollaan. Pihattotarhan pohjassa luikertelee monta kymmentä metriä salaojaputkea, niiden päälle tulee suodatinkangas ja pintaan hiekka. Oletan ja toivon, että vapaus syödä heinää lähes milloin vaan pitäisi hiekansyönnin kurissa.

5.11.2015

Kentän pohja tehtiin samoilla kaivuilla, valotolpatkin on pystytetty paikoilleen. Kenttä on jotakuinkin 20x40 metriä, pieni, mutta huomattavasti suurempi kuin aikaisempi kenttäni. Jota ei siis ole ollut ollenkaan. Nyt annetaan talven kovettaa pohjaa ja keväällä katsotaan siihen pintamateriaaleja. Vielä on pohdinnan alla mennäänkö perinteisellä hiekalla vai tehtäisiinkö koeluontoinen purukenttä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti