keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Oman tallin rakennus, osa I

Ikuisuusprojekteja, niitä meillä riittää. Suurinpana syynä se, että haluamme rakentaa lähes nollabudjetilla ja aikaakin on sitten kuitenkin rajallisesti.
Meille on siis rakenteilla 3 karsinan talli. Lisäksi tulee noin 45m2 pihatto tuulikaappeineen, lantala, pesupaikka ja varustehuone, kaikki saman katon alle. Viereen tulee noin 20x40m kenttä, jonka rakentamisesta teen oman tekstin kunhan sinne asti päästään.

Homma päästiin aloittamaan vähän myöhään, vasta kesäkuun puolella ja se aloitettiin ihan perinteisesti puiden kaatamisella. Mies hoiti moottorisahahommat ja minä roudasin runkoja ja poltin oksia.


Pari viikkoa siihen meni, mutta heinäkuun alussa puuhommat oli tehty ja tallin paikka raivattu. Isot havupuupöllit lähetettiin sahalle ja pienemmät pilkottiin polttopuiksi. Niitä riittääkin sitten muutamaksi vuodeksi.

2012 vrt- 2013

Kaivuri paikalle poistamaan kannot ja tekemään pohjat. Samalla aloitettiin hiekanajo. Hiekkaa ajettiin tässä vaiheessa noin 170m3, se ei kuitenkaan kaikki mennyt pohjiin vaan osasta valettiin.

12.07.2013


Seuraavana oli vuorossa muottien rakentaminen ja vihdoin päästiin valamaan. Sitä hommaa riitti. Anturat, sokkelit, kaikki pohjat, 100 litran traktorimyllyllä, kahdestaan. Kuravaihetta kesti lokakuun lopulle, jolloin myllyssä oli pääasiassa viikonloppuisin pyöritelty 25m3 betonia, mikä tarkoittaa kahtasataaviittäkymmentä myllyllistä kuraa. 

24.11.2013


Valuhommien jälkeen, joulukuun alulla oli vuorossa alajuoksut, jonka jälkeen päästiin vihdoin rakentamaan ylöspäin. Puutavara oli haettu sahalta ja vähän lisääkin on hankittu.

12.12.2013




Runko on seinien osalta pystyssä, välipohjan kantavat palkit on melkein kaikki paikallaan ja pian on kattotuolien aika. Rahanmenosta pidän kirjaa, työtunteja ei lasketa.

07.01.2013



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti