torstai 9. tammikuuta 2014

Kissanvessaprojekteja, osa II


Tai jos ihan tarkkoja ollaan, tämä oli se ensimmäinen projekti.

Rakenteilla oli uusi vessa, meille ihmisille. Vaikka vessassa mielestäni kuuluu tuoksua ruusu ja vanilja, se ei useinkaan käytännössä ole niin. Tästä syystä tuntui luonnolliselta sijoittaa myös kissojen toiletti samaan tilaan.

Lähtökohta suunnittelulle oli "hivenen stylempi puuterihuone". Totuuden nimissä, siellä ei ole puuteroitu vielä mitään, ellei kissanhiekan Baby Powder- tuoksua lasketa, koska peili uupuu aina vaan. Ehkä jonain päivänä löydän vaativaa makuani tyydyttävän kuvastimen.

Askeettisuus lienee toinen nimeni, sillä halusin pelkän tason, en kaappia. Tilataan siis puusepältä koivuinen liimapuutaso ja sahataan ja vahataan se sopivaksi. Malja-allas - kyllä, sytyn trendeille hyvin hitaasti - ja mittojen mukaan teetetty lasi altaan taakse suojaamaan tapettia vesiroiskeilta. Mutta minne sijoitetaan se kissojen käymälä?
Keittiön rakentamisesta oli jäänyt yksi kaapin(pysty)ovi ylimääräiseksi. Ostetaan liimapuulevyä, piirretään miehelle karkea luonnos ja laitetaan se rakentamaan. Keitetään sille kahvia ja silitellän päätä, jotta hyvä siitä tulee. Oveen kaasujousi, jotta se pysyy siivouksen ajan auki ja siinä se oli. Hintaa kissojen osuudelle tuli noin 40€. Esteettisyyspisteitä täydet kymmenen.


Vielä piti tehdä pari asiaa, kissoille kulku kaappiin (kopioidaan Whiskas-laatikosta kissan kuva, suurennetaan se ja sahataan aukko), sekä kulku itse vessaan, ettei ovea tarvitse aina jättää raolleen. Nostetaan siis ovi pois paikoiltaan, sahataan pistosahalla reikä ja reikään asennetaan eläinkaupasta hankittu kissanluukku (n. 50€). Ja ei kun sont.. puuteroimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti